Het bekwaam team

Samen meer dan 25 jaar ervaring in bemiddeling van interim professionals.

Roy Kolmschot

Recruitering en bemiddeling van technische professionals ziet hij als een volwaardig beroep waar hij zich lekker bij voelt, trots op is en de komende jaren wil blijven doen. Roy onderscheidt zich door zijn grote betrokkenheid, gedrevenheid en het plezier in zijn werk. Door zijn inhoudelijke kennis en inlevingsvermogen in de vraag van zijn opdrachtgevers weet hij de juiste professional te vinden en te enthousiasmeren. Roy weet door te dringen tot de kern. Hij wil alles weten van de achtergrond van het bedrijf, de context van de rol en de relevante marktontwikkelingen. Met zijn nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen krijgt hij de onderste steen boven. Zijn inspanningen worden beloond als hij mensen ziet groeien en er diepgang is in de samenwerking met opdrachtgevers en professionals.

“Coaching on the job” is bij Roy een vanzelfsprekendheid.

Roy heeft ruim 20 jaar ervaring in de bemiddeling van technische professionals en is in 2010 gestart met Bekwaam InterimManagement. Na zijn opleiding Biotechnologie is hij in 1993 aan de slag gegaan als arbeidsbemiddelaar bij diverse grote en kleine technische dienstverleners. Verder heeft hij gewerkt als Corporate Recruiter, Jobhunter en Baancoach in outplacementprojecten. Zijn aanpak is energiek, enthousiast, spiegelend, confronterend, doelgericht, kijkend vanuit diverse invalshoeken en motiverend.

Dolf Derks

Dolf is actief in bemiddeling van technische professionals sinds 1997. De basis voor zijn netwerk en kennis van infrastructuurprojecten heeft hij in Delft opgebouwd. De eerste jaren heeft hij als Recruitment Consultant veel civielers, werktuigbouwers en E&I specialisten bemiddeld en gedetacheerd voor klanten in de industrie, infrastructuur en overheid. In 2000 is hij gestart als zelfstandig arbeidsbemiddelaar met de focus op marketing en communicatie professionals. Sinds 2006 is hij zelf interimprojecten gaan doen bij technische dienstverleners en arbeidsbemiddelaars.

Recruitment is de kunst van mensen vinden en verleiden.

Vanaf 2012 werkt hij aan de volgende groeistap van Bekwaam InterimManagement, actief met bemiddeling en online recruitment. Door vooruit te lopen met online wervingmethodes weet hij latente werkzoekenden te bereiken en te interesseren voor een nieuwe uitdaging.

Peter de Koning

Peter is iemand die tijdens zijn carrière in verschillende keukens heeft mogen krijgen. Via de rollen New Business Manager, MT-Lid in een ruimtevaartorganisatie en HR-manager, heeft hij uiteindelijk zijn plaats gevonden in het bemiddelen, begeleiden en of coachen van professionals.

Met name de veranderingen in de manier waarop organisaties werken, of de verandering in vormen van (tijdelijke) overeenkomsten die werknemers graag willen afsluiten ziet hij als een boeiend speelveld waar hij graag en onderdeel van uit maakt. Het begrijpen van de projectbehoefte, het vinden van de juiste professional en het matchen van in principe twee “klanten” is waar hij zijn uitdaging heeft gevonden en zijn energie van krijgt.

Wie is de persoon achter het cv? Daar ben ik echt naar op zoek!

Dankzij het mogen bekleden van verschillende posities heeft hij een goed generalistisch inzicht kunnen ontwikkelen. Dit inzicht helpt hem de criteria achter de behoefte vraag, van zowel projectorganisaties als professionals, goed te doorgronden en de juiste matches te maken.

Christa Boeters

Als je doet wat je leuk vind, dan ben je er goed in, daar geloof ik in. Wie is Christa? Met een no nonsens mentaliteit weet ze van aanpakken; handen uit de mouwen en gewoon doen. De stille kracht op de achtergrond die Roy, Dolf en Peter zoveel mogelijk van administratieve teken weet te bevrijden en ons kantoor aan de Wilhelminasingel in Breda draaiende houdt. Ruim 15 jaar ervaring in het van A tot Z commercieel en administratief ondersteunen en assisteren van professionals en managers op allerlei gebied.

Servicegerichtheid is voor mij een vanzelfsprekendheid. Ik hou van mensen en wat ze drijft, de kracht van netwerken en zie werk als een manier van ontplooiing en groei. Het onderhouden van relaties, zien wat collega’s, opdrachtgevers en professionals nodig hebben en daaraan een steentje bijdragen is waar ik blij van word!