Bekwaam blijft het Alzheimercentrum Amsterdam steunen!

Het jaar 2021 komt eraan!

2020 was in meerdere opzichten een bijzonder jaar. Bijzonder omdat Bekwaam zijn tienjarig jubileum viert en tegelijkertijd is er een pandemie gaande. Wie had ooit gedacht dat een virus de wereld compleet op zijn kop zet! Het coronavirus COVID-19 heeft wereldwijde gevolgen en heeft daarmee effect op de maatschappij. Sociale en economische problemen zijn het gesprek van de dag, net als positieve effecten die deze crisis heeft. Thuiswerken wordt gezien als het nieuwe werken is een voorbeeld van dit effect dat nu volledig omarmd wordt en zal blijven. Discussies over de verschillende herstartscenario’s en wat we van deze crisis kunnen leren voor de toekomst. Laten we hopen, met de o.a. de komst van een goed werkend vaccin, dat we in 2021 gaan werken aan een samenleving waarin we weer terug gaan naar de situatie van voor de Corona.

Bedankt!

Wij kijken terug op een goed jaar. In 2020 heb jij bijgedragen aan de verdere ontwikkeling en continuering van ons bedrijf. Hiervoor willen we je graag bedanken! Bekwaam bestaat inmiddels tien jaar hetgeen we nooit hebben kunnen bereiken zonder de fijne samenwerkingsverbanden met professionals en opdrachtgevers! Nogmaals bedankt hiervoor!

Bekwaam is lid van het Genootschap tot Steun van Alzheimercentrum Amsterdam

Bekwaam kiest ervoor om ons eindejaarsgeschenk te delen in een andere vorm dan een tastbaar cadeau. We geven onze voorspoed door naar diegenen die het hard nodig hebben. Dit jaar gaat onze bijdrage wederom naar Alzheimercentrum Amsterdam zodat zij hun goede werk voort kunnen zetten!

Dementie is de epidemie van de toekomst; het aantal patiënten met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie groeit razendsnel. Deze vreselijke ziekte vormt een mysterie: er is momenteel helaas nog geen genezing mogelijk en in veel gevallen niet eens een behandeling. De oplossing ligt in wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en behandelen van de ziekte. Alle medewerkers van het Alzheimercentrum Amsterdam zetten zich iedere dag keihard in om een wereld zonder dementie dichterbij te brengen.

De leden van het Genootschap geloven in de kwaliteit van het Alzheimercentrum Amsterdam en onderkennen de urgentie van het groeiende probleem. Het Genootschap levert haar bijdrage door het financieel steunen van hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek door Alzheimercentrum Amsterdam, dat bijdraagt aan het ontrafelen van het mysterie. De substantiële steun van de Genootschapsleden is onmisbaar in onze strijd tegen dementie. Als dank worden de leden regelmatig op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen het onderzoek en een paar keer per jaar uitgenodigd voor speciale Genootschapsbijeenkomsten.

Verschil Alzheimercentrum Amsterdam en Alzheimer Nederland

In Nederland zijn vijf alzheimercentra verbonden aan Universitair Medische Centra, waarvan Alzheimercentrum Amsterdam (verbonden aan Amsterdam UMC) het grootste diagnostiek- en behandelcentrum voor dementie is, met als focus dementie op jonge leeftijd. Door hun actieve rol binnen (inter)nationale onderzoeken, kunnen zij nieuwe inzichten direct toepassen in de praktijk. Zo leveren zij continu de beste zorg aan onze patiënten. Zij willen door middel van wetenschappelijk onderzoek hersenziektes genezen en zo dementie voorkomen. Donaties aan Alzheimercentrum Amsterdam komen direct ten goede aan het onderzoek.

Alzheimer Nederland is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met dementie. Naast het steunen van wetenschappelijk onderzoek van de alzheimercentra, richten zij zich op voorlichting en lobby. Denk hierbij aan Alzheimer Cafés en de Dementievriendelijke Samenleving.

Graag aandacht voor de Alzheimer Socks!

Met sporten ga je het gevecht aan om te winnen van de tegenstander. Onze onderzoekers van Alzheimercentrum Amsterdam vechten ook dagelijks. Ze vechten tegen ziektes die dementie veroorzaken. Ze vechten om de strijd tegen dementie te winnen. U kunt daarbij helpen door de nieuwe Alzheimer Socks te kopen, te dragen of cadeau te geven. Marco van Basten is dit jaar een van de ambassadeurs van de Alzheimer Socks: “Geestelijk contact, met elkaar praten en emoties delen, is voor mij van wezenlijk belang voor mijn relatie met dierbaren. Mijn moeder leefde nog na haar hersenbloeding, maar het geestelijk contact was verdwenen. Daarom zet ik mij in voor meer onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Ik weet hoe het is wanneer je geen contact meer hebt met je dierbaren. Let’s Fight Alzheimer!”

Alzheimer Socks zijn twee verschillende sokken die de verwarring symboliseren van alzheimerpatiënten. De opbrengst van de verkoop van de sokken komt geheel ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek van het Alzheimercentrum Amsterdam. Vecht net als Marco van Basten, Humberto Tan en vele anderen mee om de noodzakelijke oplossingen dichterbij te brengen. Koop uw sokken via www.alzheimersocks.nl.

Wij wensen iedereen een goede gezondheid met mooie momenten in 2021!

Het team van Bekwaam InterimManagement BV