Contractmanager bruggen oranje loper (senior)

Bekwaam zoekt voor het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam een contractmanager bruggen oranje loper (senior). Wil jij je kennis en expertise aan de ontwikkeling van de marktstrategie delen, operationaliseren en de verantwoordelijkheid nemen voor o.a. contractvoorbereiding, –aanbesteding en –beheersing van de aan te besteden opdrachten ? Lees dan snel verder.

Je functie

Je richt je als senior contractmanager bruggen Oranje Loper bij het Ingenieursbureau op contractstrategie, aanbesteding en uitvoering, contractvorming, contractbeheersing en samenwerking met de verschillende te contracteren partijen. Je bent in staat om belangrijke stakeholders te betrekken bij de uitwerking van de contractstrategie en draagvlak te creëren bij zowel de stakeholders, het projectteam als marktpartijen (potentiele inschrijvers en contractanten).

Je vindt het aan de ene kant uitdagend om over de juiste contractvorm te adviseren en daarnaast ook om deze te realiseren. Je bent trots op je werk en straalt dit uit. Lopende projecten volg je op de voet, je weet wat er speelt en anticipeert op ontwikkelingen op contractmanagement. Aangezien de beoogde contractvorm een bouwteamverband is, is ervaring met werken in een bouwteamverband vereist.

Je geeft op een open en transparante wijze leiding aan het contractteam waarbij collega’s werken vanuit hun intrinsieke motivatie en voor het grotere belang. De functie is passend voor contractmanagers met geruime leidinggevende en contractervaring gezien de complexiteit van de opgave in een complexe omgeving.

Functie eisen

Je hebt

 • HBO+/WO werk en denkniveau;
 • in de afgelopen 15 jaar tenminste 7 jaar aantoonbare ervaring opgedaan op het gebied van contractmanagement en/of ontwerpmanagement bij civieltechnische projecten
 • ruime ervaring met Bouwteams en UAV-GC.
 • ruime ervaring met het aanbestedingsproces en uitvoeringsproces van complexe projecten in een binnenstedelijke omgeving.
 • ervaring in leidinggeven van teams of afdelingen van minimaal 15 medewerkers en het motiveren van de mensen, bij zowel OG als ON.
 • ervaring met het werken aan projecten in stedelijke omgeving zoals de G4. Met voorkeur voor de gemeente Amsterdam.
 • ervaring met contractvorming en/of het beheersen van contracten in de uitvoeringsfase (civiele projecten).

Je bent

 • innovatief en kijkt graag over de grenzen van het vakgebied heen, bent daadkrachtig, sensitief en flexibel ingesteld.

Je kunt

 • de werkzaamheden van een team coördineren en werkt goed samen met je team en met anderen;

Competenties

 • Integer
 • Analytisch vermogen
 • Goed communiceren

Organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk.

De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

Aanbod

 • Een uitdagende werkomgeving voor 24-36 uur per week verlenging tot max 2 jaar inclusief eerste opdracht

Informatie en reactie

Voor meer informatie over deze vacature bel je Bekwaam via 076 205 08 88 of neem je direct contact op met onze consultant:

Dolf Derks

T 076 - 2050 888 | M 06 - 5321 4351
E dolf@bekwaam.com

Kijk op LinkedIn voor meer achtergrondinformatie.

Peter de Koning

T 076 - 2050 888 | M 06 - 4278 8814
E peter@bekwaam.com

Kijk op LinkedIn voor meer achtergrondinformatie.

Roy Kolmschot

T 076 - 2050 888 | M 06 - 3414 4625
E roy@bekwaam.com

Kijk op LinkedIn voor meer achtergrondinformatie.