Bekwaam werkt voor u!

Bent u een industriële organisatie, een energie- of productiebedrijf op zoek naar de implementatie of optimalisatie van assetmanagement?

Assetmanagement

Assetmanagement kan beschouwd worden als een systeem, een middel dat bij invoering en borging binnen uw bedrijfsvoering een toegevoegde waarde geeft in de realisatie van een optimaal en kosteneffectief beheer en onderhoud van de bedrijfsmiddelen. Toepassing van Asset Management biedt de mogelijkheid om vanuit een risicogestuurde basis een juist evenwicht te krijgen tussen kapitaalsinvesteringen (kosten) en opbrengsten (o.a. beschikbaarheid, betrouwbaarheid, productiviteit en mate van milieubelasting) van de assets. Kortom, hoe kan ervoor worden gezorgd dat de assets het vereiste kosteneffectieve resultaat behalen tegen de meest gunstige kosten gedurende de gehele technische levensduur van deze assets.

Bekwaam heeft een netwerk van professionals die u kunnen ondersteunen bij de implementatie of optimalisatie van asset management binnen uw organisatie.

Operationeel Maintenance

Hoe weet u of uw preventieve onderhoudsplannen daadwerkelijk bijdragen aan de doelstellingen van de onderhoudsorganisatie? Deze vraag is essentieel voor het voeren van een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering, of met andere woorden: “Voert u het juiste onderhoud uit, op de juiste manier en met de juiste frequentie?” Vaak is een doelstelling multidisciplinair en heeft deze betrekking op zowel het milieu, de veiligheid en beschikbaarheid van de installaties. Hierdoor ontstaat een complex geheel dat vraagt om een gestructureerde methode om te komen tot een goed onderhoudsconcept dat objectief is en reproduceerbaar. Een belangrijke methodiek is de FMECA (Failure Mode, Effects and Criticality Analysis). De FMECA ondersteunt het denken in termen van risico’s en helpt u het onderhoud in uw organisatie naar een hoger plan te tillen.

Bent u op zoekt naar een Maintenance Engineer, Reliability Engineer, Werkvoorbereider, Projectleider of Maintenance Manager die uw organisatie kan helpen met het verbeteren van uw onderhoudsorganisatie? Neem dan contact op met Bekwaam.