Senior Constructeur Staalconstructie Bewegende Kunstwerken

Voor de uitbreiding van de businessunit Infra bij Hollandia BV is Bekwaam op zoek naar een gedreven en creatieve Senior Constructeur. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de ontwerpkeuzes van toonaangevende beweegbare (stalen) constructies zoals bruggen, sluizen, maar ook specials als het London Eye en het dak van het Wembley stadion. We zoeken een echte staalconstructeur die op basis van gevoel en ervaring direct kansen en bedreigingen in een (beweegbare) constructie herkent. Heb jij ervaring met het ontwerpen van grote beweegbare stalen constructies? Vind jij het mooi om hetgeen je bedacht hebt daadwerkelijk gebouwd te zien worden en ambieer je een multidisciplinaire rol waarbij jij een belangrijk aanspreekpunt bent voor constructie vragen? Lees dan verder en reageer!

Je functie

Als Senior Constructeur ben je binnen een team van engineers technisch verantwoordelijk voor het ontwerpen van beweegbare stalen constructies (kunstwerken). Je voorziet de constructeurs, tekenaars en Project Engineers van technische en uitvoeringsgerichte adviezen. Jij bent vanaf de uitvraag tot en met de inbedrijfstelling verantwoordelijk voor de technische keuzes en uitwerking van het ontwerp:

 • In de tenderfase adviseur je de Tendermanager en Ontwerpleider over de voor- en nadelen van mogelijke constructies waarbij samen met jou een keus gemaakt wordt voor een constructie. Je beoordeelt de projectdocumentatie en ontwerpeisen en vertaald deze door naar een ontwerp.
 • Je levert input voor de kostprijsbepaling in de tenderfase. Dit aan de hand van tekeningen en materiaal/constructiekeuzes
 • Zodra het project binnen is, ben jij de gids voor het team van constructeurs en verantwoordelijk voor het construeren van de ingewikkelde delen van de constructie. Je rekent aan bewegende en statische delen totdat je een optimale constructie hebt bepaald.
 • Tijdens de bouw op de eigen werf blijf je nauw betrokken bij het project en wordt je waar nodig geraadpleegd bij technische problemen.
 • Je geeft transport en montage advies, hebt contacten met de transporteurs en hun verzekeringsmaatschappijen en ziet erop toe dat de afspraken nagekomen worden.
 • Tijdens de montage en inbedrijfstelling ben je aanwezig op de projectlocatie om toe te zien dat er op de juiste wijze gehesen/gemonteerd wordt en om eventuele constructieve vragen te beantwoorden en knelpunten op te lossen. 

Functie eisen

Je hebt

 • Een drive en passie voor techniek, en voor de Staal-, Werktuigbouw in het bijzonder.
 • Een werktuigbouwkundige of een vergelijkbare technische opleiding en/of werkervaring en hebt tenminste een HBO werk- en denkniveau.
 • Passie voor en ervaring met het ontwerpen van bewegende kunstwerken of grote werktuigbouwkundige - / stalen constructies. Daarnaast heb je ervaring van aandrijftechnieken tot hydrauliek oplossingen, en van materiaalkeuzes tot  tandwielkasten en lagerkeuzes.
 • Je hebt kennis van de Europese Ontwerp en Rekenvoorschriften, en hebt kennis van de Ontwerp en Rekenvoorschriften voor het ontwerpen van beweegbare bruggen (VOBB, NEN6786)
 • Je hebt kennis en ervaring met CAD systemen en rekensoftware.
 • Ervaring als Senior Constructeur met een coachende, motiverende en stimulerende rol in een team
 • Kennis van verschillende contract vormen en methodieken is een pré. Denk hierbij aan UAV-GC, RAW Systematiek, Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) en Systems Engineering (SE)
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Goede kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Dit vanwege het internationale karakter van het bedrijf en de projecten.

Je bent

 • Analytisch sterk waardoor je in staat bent de ontwerpkeuzes van complexe bewegende constructies te maken en te onderbouwen op basis van heldere argumenten.
 • Oplossingsgericht zonder het belang van Hollandia uit het oog te verliezen.
 • Gezond kritisch, een coachende teamplayer die collega’s mee weet te krijgen in hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Flexibel qua werktijden.

Organisatie

Hollandia BV in Krimpen a/d IJssel is één van de leidende Europese staalbouwbedrijven en realiseert robuuste en toonaangevende staalbouwprojecten in binnen en buitenland. Ze ontwerpen en bouwen constructies binnen de infrasector, offshore, petrochemie, industrie en echte publiektrekkers als het London Eye. Hollandia heeft een goede reputatie en is telkens weer in staat bijzondere en uitdagende projecten succesvol en tijdig uit te voeren. 
Hollandia onderscheidt zich door hun opdrachtgevers centraal te stellen. Wat ze beloven, maken ze waar. Ze zijn vooruitstrevend, toonaangevend en er wordt gewerkt aan unieke constructies. Geen project is hetzelfde. 
Binnen Hollandia heerst een informele bedrijfscultuur waarbij de medewerkers nauw worden betrokken bij de gerichte uitvoering van het werk. Er heerst een typische Rotterdamse no-nonsens mentaliteit: mouwen opstropen, schouders eronder, niet zeuren en doorpakken. De focus ligt op resultaat, veiligheid, ondernemerschap en respectvol samenwerken. Kennisdeling gebeurt doorlopend. Iedereen draagt hieraan bij. De verschillende ervaringen worden doorlopend gedeeld om van elkaar te leren.

Aanbod

Hollandia bied je uitdagende projecten en een hele afwisselende en betrokken werkomgeving. Hetis allround, technisch breed en elk project is anders. Je werkplek zit naast de productielocatie waardoor je de gemaakte ontwerpen ook gerealiseerd ziet worden. Hollandia biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen, goede pensioenregeling en diverse collectie verzekeringen. Tevens zijn er volop mogelijkheden je zowel persoonlijk als technisch verder te ontwikkelen middels het volgen van opleidingen en trainingen.

 

Deze vacature is helaas vervuld!
klik hier om een soortgelijke vacatures te bekijken

of wil je voortaan bericht krijgen wanneer een soortgelijke vacature binnen komt? Laat dan je gegevens achter.

Alle velden met een * zijn verplicht

Informatie en reactie

Voor meer informatie over deze vacature bel je Bekwaam via 076 205 08 88 of neem je direct contact op met onze Consultant:

Foto

Dolf Derks, bereikbaar via 076 205 08 88 / 06 53 21 43 51 of dolf@bekwaam.com. Kijk op Linkedin voor meer achtergrondinformatie over Dolf

View Dolf Derks's profile on LinkedIn

Foto

Roy Kolmschot, bereikbaar via 076 205 08 88 / 06 34 14 46 25 of roy@bekwaam.com. Kijk op Linkedin voor meer achtergrondinformatie over Roy

View Roy Kolmschot's profile on LinkedIn